Voeding op maat
Esther legt uit: ‘In het Máxima werken we al sinds onze opening met Peer & Poffer, een concept dat variatie en maatwerk biedt. We willen kinderen ondanks hun behandeling zo goed mogelijk laten eten.’ Ze noemt een voorbeeld: ‘Een meisje met kauw- en slikproblemen kon bijna niets meer eten. Niels bezocht haar en ontdekte dat ze van zoet en ovenschotels hield.’ Niels voegt toe: ‘Ik maakte ovenschotels met zoet gehakt, groenten, aardappelpuree en kaas, aangepast op haar behoeften. Ze vond het heerlijk!’
Gezonde keuzes voor iedereen
Het belang van goede voeding voor herstel en behandeling is wetenschappelijk bewezen. Het Máxima biedt daarom een breed voedingsaanbod en deskundig advies, afgestemd op kinderen, maar ook op medewerkers en bezoekers. Ook in het restaurant speelt gezonde voeding een hoofdrol. Esther: ‘We serveren hybride en plantaardige gerechten, zoals broodsalades. Onze zuivel is biologisch en we bieden seizoensgerechten. Sinds deze zomer hebben we zelfs plantaardige ijsjes.’
Minder verspilling, meer duurzaamheid
Het Máxima pakt voedselverspilling actief aan. Niels: ‘We laten ruimte op het menu voor creatieve gerechten met ingrediënten die op moeten. Onze soep komt bijvoorbeeld van de Verspillingsfabriek en wordt gemaakt van groenteresten.’
Gezond 2025
Met de ondertekening van ‘Goede Zorg Proef Je’ zet het Máxima stappen richting een gezondere voedselomgeving, in lijn met het Nationaal Preventieakkoord. Esther besluit: ‘We dragen de titel ‘Gezond 2025-centrum’ en werken elke dag aan gezondere en duurzamere voeding. Hiermee maken we echt het verschil voor onze kinderen.’